dijous, 3 de desembre del 2009

JCLIC!

El jclic és un dels programes més dinàmics que hem fet fins ara. Hem aprés a crear noves activitats a través de les TIC, on el nen/a el que fa és interactuar i aprendre a través de l'ordinador, amb jocs i exercicis que fan que el nen comenci a desenvolupar-se en el món de l'informàtica.

A través d'aquest programa, a més a més, hem pogut comprovar com a partir d' un seguit d'activitats nosaltres podíem adequar-les a les necessitats del nen/a, segons el seu nivell, i com podem modificar el que volem que surti o no en pantalla.
Els nens han de començar a conèixer el món de les comunicacions, i crec que aquesta és una de les millors maneres possibles que hi ha. No solament pel fet què el nen està jugant, sinó perquè a nivell del professorat també permet realitzar activitats totalment personalitzades per a cada tipus de nen/a.

Per acabar, cal dir que no ha estat una tasca fàcil, però que ha merescut molt la pena realitzar-la perquè el resultat s'ho val.

La Gina i jo hem triat el tema de el reciclatge perquè pensem que és un tema que és molt interessant, i més ara que sembla que el canvi climàtic ens afecta amb més força. El que hem intentat és que nens de 5 a 7 anys aprenguin a distingir quins són els diferents contenidors, quins són els colors que s'utilitzen per al reciclatge, i sobretot que aprenguin què és el que va a cada contenidor, per tal que comencin a agafar una costum de reciclar a casa seva i de concienciar-se de que és molt important per a tots.
Hem utilitzat des de puzzles, fins a sopes de lletres per tal de crear un joc una mica més dinàmic i divertit.

Aquest és l'enllaç al nostre JCLIC : EL RECICLATGE






Espero que el disfruteu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada