dissabte, 19 de desembre del 2009

Aprendre a llegir

Ahir a seminari vam començar amb el conte que ens va explicar el nostre company Cristian. El conte es deia : El camperol i el diable. I sobretot tractava el tema de l'estrategia i l'intel·ligencia per a sobreviure a els impediments que van sorgint al llarg de la vida.
A través de l'experiencia i de ser audaç, podrem arribar molt més lluny que no pas amb l'avarícia i l'impaciencia per tenir tot allò que volem en el moment en que ho volem.

Més endevant l'Aida i el Cristian ens van exposar la seva notícia d'actualitat educativa. Aquesta tractava el tema de l'aprenentatge de la lectura. I es deia que a Espanya es recolza l'idea de que els nens han de començar am la lectoescriptura a partir de la primària ( és a dir, amb 6 anys) i en canvi, d'altres llocs com Anglaterra deia que no, que els nens havien de començar a aprendre a llegir i escriure a partir dels 5 anys ( a l'etapa d'infantil).
Per endinsar-nos-hi més en el tema vam crear un debat on ens dividiem la classe en dues parts. Per un costat estaven els que recolzaven la idea de Espanya, i per l'altre els que recolzaven la d'Anglaterra. Cada grup va haver de fer 5 raons per les quals ells defensaven aquella idea.
Va ser un debat força interessant perquè realment sí que és un tema del qual s'hauria de parlar per tal d'arribar a un acord on tan els nens i els professors no sortissin mal parats. I vam arribar a la conclusió que els nens a partir dels 5 anys han de començar a utilitzar les llestres, a iniciar un contacte amb aquestes. Però mai començar ja amb l'ensenyament de la lectoescriptura perquè seria massa precoç per a ells. Els nens encara necessiten un temps per a assolir les capacitat , i desenvolupar les que fan referència al sistema cognitiu.

Un cop acabat el debat vam sortir tots de l'aula i la Paula anava comentant de dos en dos com havía anat el semestre per a cadascú.

La frase amb la que hem quedo del dia passat va ser la que va dir el Crístian, i que després la Paula va relacionar amb un refrany que diu : " És més sabi el diable per vell, que per diable."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada